LILAC, Leeds (Regne Unit)

LILAC és un acrònim anglès que traduït seria quelcom així: Comunitat assequible de vida de baix impacte.

És el primer projecte de cohousing que es va realitzar a Anglaterra i té un fort component ecologista. Es va iniciar al 2006 per cinc residents de la localitat de Leeds, interessats en construir les seves pròpies cases i criar els seus fills de forma alternativa. Al 2009 es van constituir en cooperativa i al 2012 van començar la construcció sobre el terreny, amb un grup molt més nombrós. El 2013 van inaugurar la comunitat, amb vint llars i múltiples espais comuns.

Aquest no és un projecte de cohabitatge senzill, doncs incorpora alguns elements particulars que gairebé li confereixen la qualificació d’experiment social. De fet, aquesta comunitat exitosa és motiu d’estudi i ha rebut subvencions públiques per ser tot un referent de convivència, disseny social i vida sostenible.

Al vídeo (2:56): Introducció al projecte LILAC. En anglès, amb subtítols sobreimpresos en castellà.


S’ha escrit molt sobre LILAC i es troba força documentació, doncs és un projecte pioner al Regne Unit.

A la seva web (www.lilac.coop) es troba molta informació i detalls, incloent la història, fotos, documents i vídeos. També hi ha un llibre (en anglès) amb consells tècnics, econòmics i socials per qui vulgui emprendre el mateix camí.Al vídeo: Celia Ashman i Laura Smith parlen sobre LILAC. En anglès, amb subtítols automàtics disponibles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *