Green Grove, Portland (EEUU)

La comunitat Green Grove (greengrovecoho.org) és un dels molts projectes de cohousing que s’estan realitzant als Estats Units en l’actualitat. Es troba al nord-oest de l’estat d’Oregó, bordejant una zona boscosa pròxima a la ciutat de Portland. El projecte el van iniciar 8 entusiastes, que sense tenir format un grup definitiu, van adquirir un terreny semi-rural de 2 ha i van iniciar les obres de remodelació d’una antiga granja que ja existia i altres petites edificacions, que finalment seran espais comuns. En l’actualitat estan oberts a que nous membres s’adhereixin a la iniciativa per tirar endavant la segona fase del projecte, la construcció de 9 cases independents al voltant de la propietat, que compartiran algunes zones, serveis i edificacions comuns.

Hem traduït la narració i subtitulat l’inspirador vídeo introductori del seu projecte, el podeu veure sota aquestes línies.

Al vídeo: Introducció al projecte Green Grove. Subtítols català/castellà disponibles.Com expliquen a la seva web,

Els pilars del projecte són la sostenibilitat ambiental, la justícia social, el servei comunitari i la intenció de convertir-se en una “comunitat vibrant, divertida i amigable per les famílies“.

Els plans contemplen la construcció ecològica d’alta eficiència energètica i les llars inclouran una variada arquitectura per crear un petit barri d’estil tradicional, compatible amb el caràcter de la casa comuna de 103 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *