La nostra visió

Un projecte participatiu.

Els experts proposen, entre tots decidirem.

Amb tot el que divulguem en aquesta pàgina i el que ja poguessis conèixer d’abans et proposem que facis un exercici urbanístic imaginatiu per dissenyar quina seria, segons el teu criteri, la comunitat de cohousing ideal per veure créixer als teus fills i tenir una vida plena quan et jubilis. Ho pots fer conjuntament amb la teva parella. Us donem alguns ingredients i la resta és cosa vostra:

  1. Entre 10 i 20 habitatges familiars de superfícies contingudes. Entre 80 i 120 m2. No cal que siguin tots iguals, només és convenient que preservin l’ harmonia constructiva entre ells i el propi entorn.
  2. Una gran edificació comú, de per exemple 250 ó 350 m2, habilitada com a extensió del propi habitatge i amb equipaments complementaris diversos. Els que et semblin més interessants o útils. Seria un espai pensat per la seva utilització freqüent, no pas ocasional. Hauria de ser el més equidistant possible a tots els habitatges.
  3. Algun tipus d’allotjament temporal per convidats. Podria ser un o dos apartaments, habitacions a la casa comú, bungalows de fusta, etc.
  4. Espais exteriors per realitzar activitats diverses a l’aire lliure.
  5. Un entorn enjardinat que envolti tot el conjunt. Pot incloure un hort.
  6. Una zona d’estacionament que mantingui apartats els vehicles de la zona on es farà més vida.
  7. Un bon grapat de sostenibilitat i eficiència energètica.
  8. Sentit comú, respecte i voluntat de cooperació.
  9. Uns estatuts que regulin la convivència i l’ús de les instal·lacions. Per si en alguna ocasió ens falta una mica de l’ingredient anterior.


Molt bé doncs! Quan tinguis el teu projecte enllestit ja el podràs comparar amb les propostes (Can Santeugini / Montseny) que ja estem perfilant junt amb el nostre equip d’arquitectes i passar a la següent fase:

Constituir una cooperativa de bombers entusiastes que posarà en comú tots aquests elements i molts altres per realitzar una obra excepcional que contribuirà a millorar exponencialment la qualitat de vida de les nostres famílies.

Si penses que aquest projecte és per tu, continua per aquí…