És per tu aquesta proposta?

Prendre la iniciativa de residir en una comunitat intencional cooperativa ha de ser, primer de tot, una decisió meditada i conseqüència d’una reflexió tranquil·la. De moltes converses amb la parella, llegir, documentar-se, consultar altres projectes i webs com aquesta i veure entrevistes i reportatges sobre Cohousing.

Nosaltres partim d’un camí ja explorat abans, doncs tot i que al nostre país el tema sigui encara una novetat, en pocs anys serà tan habitual com ho és ara a Dinamarca, Alemanya, Suècia, Regne Unit, els EEUU o Canadà. Com que el desconeixement genera desconfiança, et recomanem que t’informis més enllà d’aquesta web sobre què és i què no és el cohousing i que tinguis en compte que cada projecte és un món i té les seves particularitats. Cohousing Bombers no és una excepció.

 

Si estàs llegint aquestes línies, és provable que la idea ja et resulti atractiva d’entrada, però cal tenir cautela i no afanyar-se més del compte. Després de tot, formar part d’un grup de persones afins, constituir una cooperativa i dissenyar un projecte comú, requereix molta energia i seria un malbaratament de recursos per tots els integrants que algú decidís, tot i ser perfectament legítim, abandonar a mig camí per no haver madurat prou la decisió.

Per això hem preparat un petit qüestionari que us’ajudarà a prendre una decisió encertada.

 

Si responeu afirmativament a la majoria de preguntes, el Cohousing és per vosaltres!

 

 1. Has llegit la llista de pros i contres i els principis i ètica del projecte publicats a la web i encara t’interessa?
 2. Entens que la motivació d’aquest projecte no és construir una casa més barata sinó millorar considerablement la teva qualitat de vida i la de la teva família?
 3. Acceptes i comparteixes el principi de que aquest model cooperatiu no permet especular amb la vivenda?
 4. Tens present la idea de que els teus veïns més propers seran alhora companys de feina a bombers?
 5. T’agrada la idea de disposar d’un hort comú i tenir la possibilitat, de forma voluntària, de produir aliments per la comunitat?
 6. T’interessaria viure en un model de comunitat on existís una predisposició a ajudar-se mútuament i ocasionalment realitzar projectes amb els teus veïns?
 7. T’agrada la idea de disposar de grans zones enjardinades i espais compartits de joc i educació per la criança dels nens?
 8. T’agrada la idea de disposar d’una casa comuna on poder fer àpats amb els teus veïns i fer ús d’equipaments com un taller, un gimnàs o una sala polivalent, encara que comporti certes responsabilitats?
 9. Estàs d’acord amb viure en una llar de mida continguda, tenint en compte que disposaràs de molt espai comú de lliure ús per la teva família?
 10. T’agrada la idea de formar part d’una comunitat compromesa amb la reducció del seu impacte ambiental, encara que possiblement comporti canviar petits hàbits?
 11. T’atreu la idea de consumir menys “coses” de forma individual i reduir els residus a través de l’intercanvi i la cooperació en la vida quotidiana?
 12. Estaries disposat a minimitzar l’ús del teu vehicle dins les zones comunes del residencial i estacionar-lo habitualment en un espai protegit però comú?
 13. Comprens que el conjunt arquitectònic es dissenyarà de forma consensuada per tot el grup, amb assessorament professional i que això pot comportar una certa manca de llibertat d’elecció individual en favor de factors com l’economia, l’aspecte, la seva integració en l’entorn i la sostenibilitat?
 14. Per trobar un acord amb un grup reduït de persones, consideres que és millor prendre decisions importants de forma consensuada que mitjançant votació, encara que comporti més temps i diàleg?
 15. Estàs disposat a pagar una quota mensual que permeti mantenir les instal·lacions comunes i la contractació d’una persona que realitzi tasques de manteniment i neteja?

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *