És per tu aquesta proposta?

Prendre la iniciativa de residir en una comunitat intencional cooperativa ha de ser, primer de tot, una decisió meditada i conseqüència d’una reflexió tranquil·la. De moltes converses amb la parella, llegir, documentar-se, consultar altres projectes i webs com aquesta i veure entrevistes i reportatges sobre Cohousing.

Nosaltres partim d’un camí ja explorat abans, doncs tot i que al nostre país el tema sigui encara una novetat, en pocs anys serà tan habitual com ho és ara a Dinamarca, Alemanya, Suècia, Regne Unit, els EEUU o Canadà. Com que el desconeixement genera desconfiança, et recomanem que t’informis més enllà d’aquesta web sobre què és i què no és el cohousing i que tinguis en compte que cada projecte és un món i té les seves particularitats. Cohousing Bombers no és una excepció.

Si estàs llegint aquestes línies, és provable que la idea ja et resulti atractiva d’entrada, però cal tenir cautela i no afanyar-se més del compte. Després de tot, formar part d’un grup de persones afins, constituir una cooperativa i dissenyar un projecte comú, requereix molta energia i seria un malbaratament de recursos per tots els integrants que algú decidís, tot i ser perfectament legítim, abandonar a mig camí per no haver madurat prou la decisió.

Per això hem preparat un petit qüestionari que us’ajudarà a prendre una decisió encertada.

Si responeu afirmativament a la majoria de preguntes, el Cohousing és per vosaltres!

 • Has llegit la llista de pros i contres i els principis i ètica del projecte publicats a la web i encara t’interessa?
 • Entens que la motivació d’aquest projecte no és construir una casa més barata sinó millorar considerablement la teva qualitat de vida i la de la teva família?
 • Acceptes i comparteixes el principi de que aquest model cooperatiu no permet especular amb la vivenda?
 • Tens present la idea de que els teus veïns més propers seran alhora companys de feina a bombers?
 • T’agrada la idea de disposar d’un hort comú i tenir la possibilitat, de forma voluntària, de produir aliments per la comunitat?
 • T’interessaria viure en un model de comunitat on existís una predisposició a ajudar-se mútuament i ocasionalment realitzar projectes amb els teus veïns?
 • T’agrada la idea de disposar de grans zones enjardinades i espais compartits de joc i educació per la criança dels nens?
 • T’agrada la idea de disposar d’una casa comuna on poder fer àpats amb els teus veïns i fer ús d’equipaments com un taller, un gimnàs o una sala polivalent, encara que comporti certes responsabilitats?
 • Estàs d’acord amb viure en una llar de mida continguda, tenint en compte que disposaràs de molt espai comú de lliure ús per la teva família?
 • T’agrada la idea de formar part d’una comunitat compromesa amb la reducció del seu impacte ambiental, encara que possiblement comporti canviar petits hàbits?
 • T’atreu la idea de consumir menys “coses” de forma individual i reduir els residus a través de l’intercanvi i la cooperació en la vida quotidiana?
 • Estaries disposat a minimitzar l’ús del teu vehicle dins les zones comunes del residencial i estacionar-lo habitualment en un espai protegit però comú?
 • Comprens que el conjunt arquitectònic es dissenyarà de forma consensuada per tot el grup, amb assessorament professional i que això pot comportar una certa manca de llibertat d’elecció individual en favor de factors com l’economia, l’aspecte, la seva integració en l’entorn i la sostenibilitat?
 • Per trobar un acord amb un grup reduït de persones, consideres que és millor prendre decisions importants de forma consensuada que mitjançant votació, encara que comporti més temps i diàleg?
 • Estàs disposat a pagar una quota mensual que permeti mantenir les instal·lacions comunes i la contractació d’una persona que realitzi tasques de manteniment i neteja?Un comentari a “És per tu aquesta proposta?

 1. Hola família. Sóc en David F. bomber de la Generalitat adscrit al Parc de Cornellà de Llobregat. Dir-vos que estic encantat de què existeixin iniciatives com aquesta!!
  No he pogut evitar adreçar-me a vosaltres tan bon punt he conegut la vostra iniciativa. Llegiré tot el vostre contingut com recomaneu tot i que conec diverses experiències i nosaltres som família fundadora d’una cooperativa educativa a Sant Boi de Ll. i hem viscut a una casa comunitària uns quinze anys. Espero posar-nos en contacte aviat i veure si l’encaix és possible.
  Una abraçada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *